ماهنامه پیام آزمایشگاه

ویژگی های غذای سالمندان

۱۶ دی ۱۳۹۵

وعده‌های غذایی سالمندان ویژگی‌های خاصی دارد. در مرحله نخست بشقاب‌ها باید بزرگ و سفید باشد تا به‌راحتی همه غذا مشاهده شود. گوشت سفید، مرغ و ماهی باید به‌صورت کبابی یا بخار‌پز مصرف و کنار غذا از پوره سیب‌زمینی، هویچ، نخودفرنگی نیز استفاده شود تا ارزش غذایی‌ آن افزایش یابد.

یک نوبت شیر و دو نوبت آب‌میوه تازه باید نوشیدنی هر روز این گروه از افراد باشد. ادویه‌هایی مانند دار‌چین، زیره و گلپر، ضمن از بین بردن نفخ، غذا را نیز خوش طعم‌تر می‌کند.

همچنین ماست یکی دیگر از همراهان مناسب برای غذا است که نه تنها باعث نرمی غذا بلکه پروتئین و کلسیم مورد نیاز بدن را نیز تامین می‌کند.

میزان مصرف روغن‌های مضر باید اندک و تا حد امکان از روغن زیتون و کنجد استفاده شود.

افراد سالمند باید شام سبک میل کنند و به‌ جای نمک از انواع ادویه و چاشنی در غداهایشان استفاده شود.